Scott Visitor Center

This 20,000 sq. ft. visitor center is the latest addition to the 10,000 acre campus for the Boy Scouts of America at the Summit Bechtel Reserve. This facility includes Trading Post, Guest Services, Offices and a Boardroom. There are open porches dedicated the history of the Boy Scouts. The project has many Sustainable Design features including high efficiency systems and extensive daylighting. A physical model was built and studied at the Daylighting Lab in Seattle, WA, which allowed for the design of an aggressive, low energy use electric lighting system and a well-integrated daylight harvesting system. Custom luminaires with shrouded LED sources at the porches create a relaxing environment in the evenings. Lighting controls play a key role in optimizing overall energy consumption and improving visual comfort.

Electric Lighting & Daylighting Design: David Nelson & Associates, LLC
Design Architect: Lake Flato Architects
Executive Architect/Architect of Record: BNIM
Project Location: Summit Bechtel Reserve, Mt. Hope, West Virginia
Project Size: 19,200 square feet
Year Project Completed: 2014
Owner: Boy Scouts of America
Photography: Chris Cooper Photographer